Lärare

Henrik Lacko – Rektor samt franska och SO

henrik

Jag är i grund och botten franska och SO-lärare men har under de senaste åren även undervisat i svenska. Totalt sett har jag undervisat i sex år varav fyra av dem på Internationella Skolan i Älmhult. Jag är en väldigt språkintresserad person som älskar lärande. Därför så stromtrivs jag i klassrummet där jag kan lära från mina elever och de kan lära från mig. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla skolan tillsammans med lärare elever och föräldrar.

henrik.lacko(at)vigs.se

 

Michaela Wahlfrid Perotto – Lärare i förskoleklassenmichaela 

I juni 2010 tog jag min lärarexamen och är sedan dess utbildad lärare i svenska, matematik och SO. Detta innebär att jag kan erbjuda eleverna det senaste inom pedagogik och arbetssätt. Jag har även inriktat mig på specialpedagogik inom svenska samt matematik. Jag är väldigt språkintresserad och har läst spanska i över sju år. Jag tycker att det ska bli otroligt spännande att få arbeta med och undervisa elever i en mångkulturell skola där vi kan lära av varandra. Lärande uppstår i ett samspel mellan lärare och elev och detta samspel ser jag fram emot. Som lärare skulle jag beskriva mig som social, engagerad, flexibel och målinriktad.

michaela.wahlfrid(at)vigs.se

Anna-Karin Nilsson – Rektor samt matematik och NOanna-karin 

Jag är behörig lärare för såväl gymnasiet som högstadiet. Med åtta års undervisningserfarenhet tycker jag det bästa med läraryrket är glädjen i att se när ”poletten trillar ner” oavsett om det gäller ett matematiskt begrepp eller ett naturvetenskapligt samband. Jag har främst undervisat på gymnasiet men även i matte och NO för årskurs 3-8 på en tibetansk skola i Nepal. Jag har ett stort intresse av att resa och tycker att det är först i det verkliga mötet med andra kulturer som man på riktigt inser att ens egna tankar inte är norm. En kunskap som jag är övertygad om kommer vara än mer efterfrågad i framtidens globala värld och som VIGS internationella miljö ger goda förutsättningar för.

anna-karin.nilsson(at)vigs.se

Mario Scherrer  Tyska, Svenska

Jag heter Mario och har utbildat mig på senare år till lärare. Innan jag satte mig vid skolbänken 1999 jobbade jag som konditor i 16 år. Jag är född i Sverige, mina föräldrar kommer från Tyskland och Schweiz därför var det ett naturligt val att jag utbildade mig till att undervisa i tyska.

mario.scherrer(at)vigs.se

Engelskamarta, bild, SO, matematik och IKT 

My name is Marta Surbevski and I teach English and Arts. Prior to starting at VIGS, I worked as an elementary teacher in The United States and as a primary teacher at an IB school here in Sweden. With eight years of teaching experience in multicultural settings, I aim to encourage all students to embrace and understand that classroom learning is interrelated with the world around us. Teaching students life long learning skills in a multicultural environment helps to develop the entire individual and prepares them for an international world.

 marta.surbevski(at)vigs.se

 

Soley Blixt- engelska 

A little bit of Canada at VIGS!

Greetings everyone! My name is Soley Blixt. (AKA Lea Blixt). I am a qualified teacher from Canada. I have been living in Sweden just over 10 years. I have worked as a teacher for over 5 years in Tingsryd kommun, Uppvidigen Kommun and also Växjö Kommun. I am happy to say I love to work at VIGS because I found a little bit of Canada here. In our school there is such a wonderful range of cultures and languages. During one of our school activities we counted over 30 different languages that are spoken in ours studetns’ homes! This makes VIGS a little bit like Canada with its multiculturalism and celebrations of the differences that make us unique. I am a qualified high school teacher in various subjects like Social Sciences, Psychology, Spanish and English but really enjoy working with junior high school students. In Sweden I have also worked with Ensam kommande flyktingar barn (Migrationsverket), Barn Ungdoms Psykiatrin (BUP) and äldreomsorg. My ultimate goal is to finish my Master’s Degree in Pedagogical Studies to later continue as professor at the university (lector). Welcome to VIGS!

soley.blixt(at)vigs.se

 

 

 Inoca Nord-Alserin, åk 1 och svenska i åk 4Inoca

Jag heter Inoca Nord-Alserin och har arbetat som lärare sedan 2006.Jag är utbildad i sv/so samt matematik för låg och mellanstadiet.Jag bor i Växjö med min familj och har sedan hösten 2013 arbetat på VIGS och jag stormtrivs verkligen.Jag tycker att vi har härlig och positiv anda på skolan, både bland elever och vuxna, vilket gör mitt arbete väldigt roligt.

inoca.alserin (at) vigs.se

 Lena Nillevik, Åk 2

Jag bor i Växjö tillsammans med min man och två söner, i somras fyllde jag 37 år. Utbildad lärare är jag för årskurserna 1-7 med inriktningen matematik, svenska, naturorienterande ämnen och idrott. Som lärare har jag jobbat sedan januari 2002 och under dessa 12 år har jag provat olika verksamheter på tre skolor. På VIGS började jag i augusti 2014. Under mitt första år på VIGS jobbar jag med en förskoleklass, denna grupp hoppas jag följa under lågstadiet. Jag skulle vilja påstå att jag har det roligaste jobbet man kan tänka sig! Att få komma till sin arbetsplats och mötas av glada barn som delar ut kramar måste väl ändå vara den bästa start man kan tänka sig på en vardag. Att jobba med de yngsta barnen i skolan ger så otroligt mycket tillbaka, de ger energi med sin nyfikenhet och lust att lära och upptäcka.

Min fritid ägnar jag mycket åt mina killar och deras stora passion fotboll. Innan jag fick barn trodde jag nog aldrig att jag skulle stå och heja, ropa och vara nervös vid sidan av en fotbollsplan. Bakning vill jag gärna hinna med lite då och då, gärna i sällskap av barnen, och jag trivs med att gå ner i varv med en bok eller tidning i handen.

lena.nillevik(at)vigs.se

Sara Ramming- F-klassSara 2
Jag heter Sara Ramming och har arbetat som fritidspedagog i förskoleklassen på VIGS sedan ht.2014 och trivs verkligen med mitt arbete med alla goa och inspirerande barn. Jag har arbetat både på förskola och inom ridsporten och ser framemot att arbeta med alla olika språk och kulturer som barn och personal på VIGS erbjuder.  Det härliga med att arbeta med de minsta barnen på skolan är att vi har som uppdrag att forma trygga barn som är redo för skolan genom att variera dagarna med lek, undervisning och rutiner, det blir väldigt spännande dagar. Jag bor i Öjaby med min familj, på min fritid tycker jag om att vara i stallet med mina barn och våra hästar och jag försöker också få till ett par utlandsresor per.

 

Hanna Gustafsson, matematik och NO på mellanstadietjag

Jag är utbildad 1-7 lärare och undervisar i matematik, NO och engelska på mellanstadiet. Jag har jobbat som lärare nu i tre år och är nyss hemkommen från Australien efter att ha studerat och jobbat där i 7 år. Skolan jag jobbade på är en utav de största skolorna i Australien så följaktiligen har jag erfarenhet av att jobba med en mångfald av elever och olika kulturer. Skolan hade en stor andel utländska studenter och förra året fick jag  nöjet att undervisa deltid i en ESL (English as a Second Language) klass med barn från bl.a Japan, Kina, Ryssland, Turkiet, Samoa och Korea. Det jag älskar mest med mitt arbete är att ingen dag är den andra lik och att man ständigt förundras över den utveckling elever demonstrerar i rätt omgivining. Under låg- och mellanstadiet  är det viktigt att utveckla goda förhållanden med både elever och hemmet eftersom det är då man lägger grunden för en lång skoltid och det är viktigt att eleverna känner sig trygga i skolan. Om man kan etstablera detta tidigt kan utveckligen hos eleverna vara gränslös!

hanna.gustafsson (at) vigs.se

Lilian Nyman – speciallärare
Jag heter Lilian Nyman och arbetar som speciallärare. Jag upptäckte läraryrket när jag började studera på komvux på 90-talet. Orsaken till att jag började studera var att jag ville ha möjlighet att kunna hjälpa mina barn med läxorna. När jag hade börjat tyckte jag det var så roligt och intressant att jag fortsatte.
Mina ämnen som jag undervisar i är matematik, svenska och engelska. Dessutom har jag läst lite barnpsykologi och en del kurser om ADHD och autism så jag har fått kunskaper om det också. Innan jag kom hit har jag arbetat som lärare på Rosengårdsskolan i Malmö, Järnåkraskolan i Lund och som SFI lärare i Lessebo.
Det som gör det så roligt med att vara lärare är när man sitter med en elev och man har förklarat en sak hur många gånger som helst och helt plötsligt ser man i ögonen att de har förstått och man ser glädjen när de klarar av att lösa problemen.
lilian.nyman(at)vigs.se
Kristian Pettersson- idrott-och hälsa och SO

Jag tog min lärarexamen i januari 2014. Trots att jag får räknas som en ”rookie” i lärarsammanhang känner jag mig ändå inte riktigt som en. Dels för att jag både praktiserat och vikarierat som lärare under min utbildning, och dels för att jag påbörjade mina lärarstudier relativt sent och därför förskaffat mig viktig livserfarenhet innan studierna. Men även det faktum att jag stött på flera lärare ur den äldre generationen som säger att lärare aldrig slutar att utvecklas, ett påstående jag tror mycket på. Jag undervisar i ämnena idrott och hälsa och SO. Min stil på undervisningen varierar lite beroende på framför allt årskurs. Min målsättning är dock att ge eleverna så mycket eget ansvar som möjligt och låta dem få ett rimligt stort elevinflytande under förutsättning att de förvaltar det.

kristian.pettersson(at)vigs.se

Maria Söderlind Jonasson – fritids

Vårterminen 2014 började jag som fritidspedagog på VIGS.Jag är utbildad fritidsledare. Min utbildning läste jag på Grimslövsfolkhögskola åren 95-97. Sedan dess har jag jobbat både som personlig assistent, ungdomskonsulent, på fritids och fritidsgård och de sista 8 åren i förskola på ett föräldrakooperativ.

Jag bor på landet utanför Moheda med min man och mina tre barn. 4, 10 och 13 år gamla. På min fritid håller jag på med scouting, tränar och gillar att pyssla.

maria.soderlind@vigs.se

Magnus Lindwall- Fritids

Jag har en fritidspedagog examen och  jobbade ett par år som vikarie men fick ingen fast anställning. När det vikariatet tog slut blev jag erbjuden ett jobb på gvg, det tog jag. Därefter var det bara försäljning. De senaste 7 åren jag varit på Elgiganten där jag haft anställning som allt från säljare till varuhuschef. Jag har jobbat i Eksjö och i Karlshamn och pendlat varje dag. Jag har även i min ungdom jobbat som professionell diskjockey för EMA-Telstar och åkt runt i Sverige och Europa. Det är svårt att lägga av med att spela musik är som ett gift, så jag spelar fortfarande på fester och bröllop.

Jag är gift och vi har två barn. Jag och framför allt min familj kände att det nu är dags att komma hem till Växjö. På min fritid umgås jag gärna med min familj och mina vänner.

Sedan ska vi inte glömma Växjö Lakers som jag nu ser varje match av och som jag har följt sedan de hette Växjö HC och jag gick på högstadiet.

magnus.lindwall(at)vigs.se

 

Justin Persson- lärare i franska och musik

Justine Persson heter jag och är 26 år. Jag bor i Växjö tillsammans med min sambo Eric. Hösten 2008 började jag studera till lärare för senare åren- gymnasiet, med ämnena franska och musik, vid Linnéuniversitetet. Jag tog examen våren 2013 och har sedan dess arbetat som lärare på olika skolor. På VIGS undervisar jag i franska sedan vårterminen 2014. Franskan är speciell för mig eftersom jag pratat det sedan jag var liten då min släkt bor i Bryssel. Därför känns franskan extra rolig att få undervisa i. Min fritid består mestadels av musicerande i olika konstellationer och umgänge med familj och vänner.

justine.persson(at)vigs.se